Yeşil elma proğramında hazırlanan ve Oktay usta pasta tarifleri sitemizde bugünki tarifimizin adı Havuçlu Cevizli Baton Pasta. Havuçlu Cevizli Baton Pasta nasıl yapılır anlatalım
Malzeme :
* 1 kg.havuç
* 1 su b.toz şeker
* 1 p.petibör bisküvi
* 1 tatlı k.tarçın
* 1 su b.ceviz
* Hindistan cevizi
Hazirlanisi :
Havuçları rendenin ince yerinden rendeleyin, Üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyerek kısık ateşte arada bir karıştırarak soteleyin. suyunu çekene kadar pişirin.
Diğer tarafta bisküvileri ve cevizleri karıştırma kabında kırın. Bu karışımı sotelenen havuca ekleyin. Biraz tarçın ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Harcı Hindistan cevizi içerisinde rulo yapın. Streç film ile sarın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder